Manifesteren. Wat is het en hoe kun je het toepassen in je leven?

Manifesteren

We horen steeds vaker dat mensen aan de slag gaan met manifesteren en dat is niet voor niets. Deze methode heeft namelijk al vele mensen geholpen om een succesvol en/of gelukkig leven te leiden. In deze blog leer je wat manifesteren is en hoe je het kunt toepassen in je leven.

Manifesteren betekenis

Manifesteren is het proces waarbij iemand bewust zijn of haar gedachten, intenties en verlangens gebruikt om iets specifieks in het leven te realiseren. Het idee is dat door je te concentreren op wat je wilt, je de nodige energie en acties in beweging zet om je doelen te bereiken. Dit concept is gebaseerd op de wet van de aantrekkingskracht, die stelt dat gelijksoortige energieën elkaar aantrekken.

Hoe manifesteer je?

Manifesteren kan natuurlijk op verschillende manieren, maar wij raden de volgende manier aan.

  1. Zorg dat je een pen en papier bij de hand hebt. Schaf het liefst een notitieboek aan, dan kun je daar meerdere manifestaties in opschrijven en ze later allemaal nog eens teruglezen.
  2. Bedenk wat je het liefst wilt in het leven. Hoe ziet jouw ideale leven eruit? Bedenk vervolgens hoe je je zou voelen als je dit eenmaal bereikt hebt. Hoe zou je leven er dan uit zien? En zie dit leven dan ook daadwerkelijk voor je. We noemen dit hele proces ook wel visualiseren.
  3. Schrijf alles wat in je opkomt uit vraag 2 op een papier of in je notitieboek. Schrijf het zo gedetailleerd mogelijk op en schrijf het in de verleden tijd. Dus alsof het al gebeurd is. Je schrijft dus nooit “ik zou graag beter muziek willen maken”. In plaats daarvan schrijf je bijvoorbeeld “Sinds ik gitaarles heb gehad ben ik zoveel beter geworden in het spelen van gitaar. Hierdoor voel ik me veel zelfverzekerder en durf ik inmiddels zelfs op te treden!”.

Voorbeelden van manifesteren

Om het allemaal wat concreter te maken, zal ik hieronder enkele voorbeelden geven waarbij manifestatie een succesvolle uitwerking gehad heeft. Ik heb de voorbeelden in verschillende categorieën verdeeld:

Voorbeeld Geld manifesteren:

De acteur Jim Carrey heeft ooit een cheque aan zichzelf uitgeschreven van 10 miljoen dollar. Dit deed hij in de tijd dat hij nog geen cent had verdiend met zijn acteerwerk. Hij schreef elke dag op dat hij een bekend acteur zou worden en dat iedereen met hem zou willen werken. Uiteindelijk zou hij die 10 miljoen daarmee gaan verdienen. Die cheque heeft jaren in zijn zak gezeten en hij keek ook regelmatig naar de cheque. Uiteindelijk is het Jim Carrey jaren later inderdaad gelukt om die 10 miljoen te verdienen met een film.  

Voorbeeld liefde manifesteren:

Een voorbeeld van het manifesteren van liefde is het verhaal van Lisa. Lisa gebruikte dezelfde principes als Jim Carrey van visualisatie en positieve affirmaties om de liefde van haar leven aan te trekken. Ze stelde zich voor hoe haar ideale partner zou zijn, zowel qua uiterlijk als qua persoonlijkheid en bleef geloven dat zij hem zou ontmoeten. Uiteindelijk ontmoette ze haar toekomstige partner en ervaarde ze het soort liefde dat ze zich had voorgesteld.

Voorbeeld succes manifesteren

Persoonlijk vind ik het mooiste voorbeeld het voorbeeld van Arnold Schwarzenegger.

Stel je eens voor dat je nu tegen je vrienden of tegen je ouders zegt dat je bodybuilder wilt worden. Met grote waarschijnlijkheid zullen ze een raar gezicht trekken en je niet helemaal serieus nemen.

Dit gebeurde bij Arnold ook. Maar Arnold had zichzelf allang op het podium zien staan. En omdat hij het beeld van zichzelf op het podium als bodybuilder zo duidelijk gevisualiseerd had, geloofde hij er ook echt in. Het kon hem dan ook niks schelen dat niemand in hem geloofde. Hij geloofde erin en hij zou het gaan flikken!

En zo geschiedde want Schwarzenegger heeft meerdere keren de Mr. Olympia gewonnen, maar hij heeft ook nog diverse andere bodybuilding wedstrijden gewonnen.

Positief en negatief manifesteren

Hierboven staan allemaal voorbeelden van positieve manifestaties. Maar let op! Want manifesteren werkt ook de andere kant op. Als je een negatieve mindset hebt, zullen je uitkomsten vaak ook minder uitpakken. Wees dus bewust van je gedachten en probeer deze om te buigen naar positieve gedachten. Leren hoe je dit doet? Lees dan onze blog over negatieve gedachten ombuigen. We noemen dit ook wel belemmerende gedachten.

Waarom werkt manifesteren?

Er is een aantal redenen waarom manifestatie echt werkt. Laten we allereerst zeggen dat alles wat je aandacht geeft groeit. Maar als jij echt je doel visualiseert, beïnvloedt dit ook je gedrag. Je begint acties te ondernemen die in lijn zijn met je visualisaties. Dit kunnen zowel bewuste acties zijn, als onbewuste gedragsveranderingen. Het is bijna een magisch proces en toch is het ook best logisch.

Hoe dan ook, alles valt en staat met een positieve mindset. Napoleon heeft al aangetoond dat soldaten die tijdens de oorlog de moed lieten zakken, als eerste sneuvelden. Daarentegen overleefden soldaten met een positieve instelling en de wil om te vechten veel vaker.

BONUS: Manifestatie ritueel

Als je direct wilt beginnen met manifesteren, dan zou je onderstaand ritueel kunnen uitproberen. Zorg wel dat je hier de tijd voor neemt en dat niemand je tijdens dit ritueel kan lastigvallen. Doe het dus op een rustig moment.

  1. Bedenk een activiteit die bij jou past. Dit kan van alles zijn. Zelf neem ik altijd een ijsbad, maar ik ken ook mensen die lekker gaan dansen of mediteren.
  2. Zorg voor rustgevende muziek. Zelf hou ik van Reiki muziek tijdens dit ritueel.
  3. Vervolgens schrijf je je manifestatie op papier zoals we eerder in deze blog hebben beschreven.
  4. Daarna schrijf je ook juist op een los stuk papier wat je niet meer dient in het leven. Wie wil je niet meer zijn en welke gevoelens wil je niet meer hebben.
  5. Vervolgens verbrand je dit stuk papier. Je laat alle gevoelens die je niet meer dienen lekker gaan! Doe dit wel op een verantwoorde manier, dus bijvoorbeeld in een open haard of op een andere veilige plek.

Daarna lees je nog een keer je manifestatie door.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Vorige bericht

Uit je comfortzone stappen – hoe doe je dat?